Dödens månad?

Dödens månad?
Allt började med John. Han somnade in en stilla natt i början på november. Efter det har vardagen inte varit sig lik. Den ena efter den anda har avlidit. Lilla Ellie, som trots sina krämpor gick promenaden till grannen och tillbka med mig. Hon gick bort i måndags. I morse avled den mycket speciella damen Ulla-Britta med sitt hårda skal som bara försvann så fort man visade att man hade tid att stanna och prata med henne. Senare på eftermiddagen avled Bengt, en släktning. som alltid hade glimten i ögat. Vem står på tur? -En tjejs på jobbets, Sofia, halvbror. Han var i afghanistan, en av de fyra svenskar som skadats i bilexplosionen. Han avled i går morse. Helt sjukt!


                         
   R.I.P
*~*  John  *~*  Ellie  *~*  Ulla-Britta  *~*  Bengt  *~*  m.fl. *~*
Träd

Update

I måndags körde jag upp hos Swebus och det gick jättebra. Kontrollanten sa efter uppkörningen, när det var dags att betygsätta mig i fyra olika områden, att hon är väldigt sträng och ger aldrig full poäng till någon. Jag fick 4 av 5 möjliga på alla områdena! Jag är riktigt nöjd. Intervjun gick väl bra den också. Kontorsnissan var trevlig men ganska grå och tråkig, tyckte jag...troligvis för hon inte tyckte jag var lika rolig som jag tyckte. ^^

Nu ska de kolla upp mina referenser. Dom ska ringa upp Niklas på McDonalds! haha! Jag måste åka dit imorrn tror jag och förvarna honom.

Och idag åkte min lille ubbe till Åbo med David. så nu får jag packa min väska och åka hem ett par dagar. Kanske lika bra. Är ju aldrig hemma nu för tiden. Saknar det gör jag inte heller. Oh well...

Det får räcka för idag.

Bikerchicks

Bikerchicks
Det där är jag när jag pansionerat mig!

Skön bild

Skön bild
Ser ut som de slåss om att va med på bild.

Dagliga funderingar

Allting började med Uppdrag Gransknings avsnitt om socker i barnmaten och genast började häxjakten på gömt socker. Numer finns det nästan i allt man kan stoppa i munnen en sockerfri version där företaget stolt skriver "Utan tillsatt socker". Sockerjakten blev snabbt en jakt på fett, "Du är vad du äter" (både engelska och den svenska versionen har visats), "Tjockholmen", "Biggest Loser". Nu kan man inte gå många meter på stan innan man ser reklam för frukostflingor, barnmat, drickor, ja allt är utan tillsatt socker. Det jag kom att tänka på var att vi uppmärksammar enstaka produkter som ska vara extra nyttiga och utan något tillsatt socker. Det känns fel. Det borde vara tvärtom på något vis. Att vi ska kunna utgå ifrån att den mesta av maten man kan köpa nere på ICA ska vara nyttig och att det finns ett lite mindre sortiment med mindre nyttig mat. Har jag fel? Det är mycket lättare att få tag på onyttig och dålig mat än det motsatta. En affär är uppbyggt kring snabbmat och frysta grönsaker i påse. Visst finns det linser och grönsaker, men jag vet ju inte hur man ska tillaga sånt. Nej jag vill bara avsluta att tacka uppdrag gransning, ni har gjort mig och alla andra till mer fulländade människor..


Utekväll med jobbet

Igår var det utgång med jobbet. Shit, vilken kväll! förfesten skulle äga rum hos en tjej, jag kunde inte komma för jag jobbade kväll. Men jag smet tidigare så jag han hem och lämna bilen och sminka mig. Bussen gick 20:52 och åkte iväg till gullmarsplan där jag skulle träffat resten.  Problemet var bara att folk blev fulla på förfesten och var av uppenbara skäl försenade. Men det var en dam, Eva, som inte varit med på förfesten och som var påväg till medborgarplatsen. Så jag åkte dit och letade efter henne. Hur som helst så bar det sedan av, när alla samlats, till en tjeckisk pub Servej (eller nått åt det hållet). Susanne, den äldsta i sällskapet (omkring 50) hade varit full INNAN förfesten. Så hon vinglande omkring och var allmänt full. Väl framme var det smockfullt men en mysig miljö trots allt. Susanne gick igenom alla steg i en fylla; hon var glad, hon var arg och hon blev jätteledsen, tårarna rann. Jag vet inte varför men folk sa att hon nyligen gjort slut med sin kille. Hon var trots det ganska underhållande. När hon kom till bords beställde hon en öl av servitrisen, sen gick hon på toa och kom tillbaka med en ny öl. Hon hade glömt att hon redan beställt en. Det såg väldigt roligt ut när han satt sig ner med två halvlitersglas på bordet framför henne. Hon är så kort och liten att man knappt såg henne bakom glasen! Hon fick iallafall nog av puben och villl dansa. Så vi gick till SNAPS. Härligt ställe........ När vi kommer in och köpt dricka så går vi ner en trappa till dansgolvet. Alla började dansa och jag ahr ju alltid varit den som bestämt vägrat att beblanda mig med dansgolvet. Men nu gav jag vika. Jag ville inte vara kvällens väskhållare eller nattens otusider. Så vi svängde runt på dansgolvet i två timmar innan Susanne lyckades bli utslängd! Då var kvällen slut, liksom jag. Svetten rann överallt, min tröja var alldelss blöt och jag kände hur jag stank. Usch!


Men det var en riktigt kul kväll! Och nu bär det av in till stan igen, Erika fyller år och vi ska äta på en Indisk restaurang och sen får vi se vad som händer. Roger och hans polare ska med ut så det blir väl en till natt ute på stan! Det var länge sen jag var ute om man bortser från gårdagen.

Hej hopp!

30577-3

Läskig!

Läskig!


Onsdag

Jag orkar inte skriva så mycket eller så underhållande. Jag är trött. Jag borde väl inte sitta här och kladda över huvud taget egentligen men det är lika bra att göra det nu när jag ändå kommit såhär långt.

Jag har jobbat idag. Har varit uppe sen sex i morse och det känns i ögonen. Min favoritgubbe på jobbet, John, dog i förrgår. Tråkigt. Men det är en del av jobbet jag fått ta del av nu. Folk omkring mig kommer att dö, det är bara att vänja sig. Han fick ett bra slut. Hans söner bodde hos honom, de turades om och så. Det fanns mycket kärlek i huset så jag är inte ledsen över det. Det är synd att man inte kan ta farväl bara, det är ju inte lätt att veta när man ses att det ska bli den sista, även om man borde leva efter det mottot. Men det gör man ju inte! Men min sista kväll hos honom är inget jag ångrar. Han var så söt och rar som vanligt och jag gjorde mitt bästa för att han skulle må bra. Känns konstigt att inte tänka på när och vem som ska dit på dagarna, på kvällarna. Han har suddats ut ur våra scheman och det är lite sorgligt. Arbetet på hemtjänsten går vidare och John försvinner snabbt ur systemet. Hans akt är borta, inte ett spår finns kvar. Man får påminna sig om att vi inte arbetar med känslor och minnesstunder, det har vårdtagarna släkten för. Det är farligt att engagera sig för mycket, men på något vis kan jag inte låta bli. Bryr jag mig inte om dom vill jag ju inte göra mitt yttersta för dom. Men den attityden ändrar sig väl mer och mer ju fler som dör. Eller inte.
Ja ja.. vi föds, vi lever, vi dör. [File deleted]





                                                 Rest In Peace John
30577-1


Uppdatering -på begäran!

Ja ja.. då ska man väl uppdatera då! Patetisk som man är sitter man här och sneglar mot tv'n som just nu visar Paradise Hotel. Fy faaan va kul det är! Det är så enkelt att hänga med i, krävs inga förkunskaper eller någonting. Intrigerna tätnar och man kan hånskratta åt dom allihopa. Jävla dockhus. Det är så kul, huvudpersonen med bröst som liknar globen, har en kille (david) som var otrogen med hennes bästa väninna som kom in i paradise. Och nu mår väninnan dåligt för att Nina (huvudpersonen) är arg på henne, och det måste ju kommit som en överraskning. Och bruden svimmar och lipar och är allmänt ynklig. ho ho ho! Vilket dårhus. Och David, vilken lirare. Han ljuger och ålar sig hela tiden för att inte bli ställd mot väggen. Det lustiga här är att han är försäkringsmäklare! Han har ju åtminstone rätt personlighet för yrket...

Nog om Paradise Hotel och mer om mig! Idag var jag i Solna på Swebus rekryteringsavdelning. Där var jag på ett möte om hur det är att vara busschaufför och hur man blir det. Efteråt gjorde vi ett teoriprov för att se om man kommer ihåg något från B-körkortet. Vi var 10 personer, 8män (flest invandrare varav en yngre med en fet blåtira), och en medelålderskvinna som inte kunde sluta att le, detta till trots mot den obekväma tystnaden i väntsalen innan mötet. När kvinnan som höll i mötet gick igenom hur många poäng som krävdes för att bli godkänd på teoriprovet delade hon upp det i tre stadier; Godkänd, Icke Godkände (omprov om 2 veckor), Absolut inte Godkänd (omprov om tidigast 6 månader). Då räcker en av männen upp handen och är väldigt frågande över den "absolut itne godkända" delen. "hur många poäng måste man ha då?", kvinnan ställde sig lite frågande till detta eftersom det väsentliga är att försöka bli godkänd... Jag nöjde mig med att bara sucka tyst för mig själv.

Under provet sedan satt jag bredvid honom. Efter en stund lutar han sig emot mig och frågar vad något ord jag inte kunde uppfatta betyder. Jag hade svårt att hålla mig för skratt eftersom det stod en kontrollant och flåsade honom i nacken som var ivrig att påpeka att det är strängt förbjudet att prata under provtiden.

Hur som helst ska jag provköra om två veckor och ha någon sorts intervju. Man kan ju bara hoppas att det går minst lika bra som idag. .