20081202

Ja det märks att man börjar bli äldre. För ju äldra man blir desto snabbare flyger tiden förbi. Snart är det jul och år 2009!! Hjälp, vad gör jag med mitt liv??

....Ja vad göör jag med mitt liv?
- Impulsköpt en valp, Britta.
- Försover mig
- Skäller ut kollegA
- Jobbar med lönekörning

Och vad är det för fel på att döpa en hund till Britta??? Folk kommer fram med öppna armar och sänkt blick,
"Men guuud va sööt. Heeej lillen! Åh va söt du är. Åh gossi goss!! Men guud va söt! Vad heter han?"
"Britta."
".....Britta? Men stackars liten!! Vad taskiga dom är mot dig. Du kan väl inte heta Britta. Näää inte Britta. Åh va söt du är"
Jag orkar inte försvara namnvalet men blir trött på folk som inte kan hålla igen truten ibland. Vad skulle vi döpa henne till då? Brumma? Fido? Eller något annat vanligt, tråkigt namn som alla andra hundar heter. Britta passa henne perfekt! ^^

Eftersom jag sitter på kommenderingen på jobbet och jag hade arbetsplikt i helgen, valde jag ju lite själv vad jag skulle köra. Så jag tog två pass lördag, söndag från 9:10 till 18:00. Perfekt! Sovmorgon men ändå inte sluta för sent. När fredagens arbete närmade sig mot sitt slut satt jag hemma själv och kände för att gå lös på julpyntning. Så jag satte upp granen, trädde på och knöt fisklina på julkulorna, vilket för övrigt var rena pesten!! Fixade glitter i fönstret, bytte lampskärm till stjärna, satte ut julstjärnorna, lade ut låtsaspaket och svampar lite här och var. Fixade med julgransbelysningen och tog ut hundarna. Allt det här gjorde jag med en burka cola bredvid mig. 23:40 ringer roger från jobbet och säger att han slutat tidigare, pigg som jag är besämmer vi att han hämtar mig och vi drar till Vega så att han kan smälla i sig en burgare. Kommer sedan hem vid 01 och går och lägger mig, fortfarande inte supertrött.

Jag försvinner in i drömmarnas land och det är så härligt. Harmoniskt. Lugnt. Stilla. Skönt. Jag står på mina föräldrars tomt och se en grävmaskinist lyfta massa avhuggna träd. Jag läser på ett kontrakt att han heter Daniel Ek. Jag tittar upp från pappret och ser när träden lyfts från marken och åker lugnt och stilla iväg, bort från tomten. Här skulle jag kunna stå hela dagen och bara titta. Allt är så rofyllt, stilla och tyst. Jag tänker lugnt "ååh, jag undrar vad klockan är. Mm.." jag öppnar ena ögat och försöker fokusera på siffrorna som snurrar dubbelt i en liten cirkel inna jag får blicken på klockan. 10:06...Hmm..jag har inte ställt om klockan sen vi gick över till vintertid så det betyder en timme bakåt och det betyder ATT JAG HAR FÖRSOVIT MIG!!!!! Jag flyger upp och ger ifrån mig ett väsande "shiiiit!!!". Britta vaknar under sänger och kryper fram. Jag försöker tänka om jag kan hitta till jobbet på 5min, inte om jag sitter här och funderar, upp med dig! Jag hoppar av sängkanten och tittar ner i sängen, blod. Mycket blod. Va fan! Jag springer ut i hallen, tar med mig telefonen och sätter mig på toan, "Thomas jag har försovig mig!! Och det är blod överallt. Jag kommer inte hinna till jobbet i tid. Faaan".

Jag säger att jag ringer när jag är i bilen och slänger på luren. Fort in i sovrummet, av med tröjan, på med behån men vad är det här? Den går inte att knäppa, jag vänder på den. Går fortfarande inte. Jag böjer gungande på knäna och försöker komma på varför behån inte vill knäppa. Den måste vara ut och in, sådär. På med brallorna men var är tröjan??!!! Jag kraffsar runt bland klädhögarna vid sängen men hittar den inte. Britta springer runt fötterna på mig och drar i allt som hon får tag i. Jag rusar ut och letar i soffan, i köket i soffan igen, in i sovrummet. Nej..va fan. In i badrummet och där inne på tvättmaskinen låg den. Hur kom den dit?? På med tröjan, jag hinner sminka mig fort fort fort. På med maskaran och...och...och..nej jag nyser två gånger och ser ut som en panda. Bort med maskaran, på med ytterkläderna. Rusa till bilen, fram med mobilen och ringa thomas. Men...var är mobilen? Fan...behöver jag den?? JA! Springa tillbaka, hämta mobilen, spring till bilen, ring thomas.

Thomas, lika lugn som en filbunke, säger att en annan kör åt mig så länge. Kommer till tx, ska kopiera tjänstebladet, kopiatorn hänger sig. Men helvete!! När ska jag börja? Thomas svarar, du ska lösa i centrum. Jaha..men...deT ÄR JU OM 4 MINUTER!!! Paniken kommer över mig igen och jag har lust att slita av mig håret. Han säger lugnt...näe men inte nu.. näste gång han kommer till centrum. Om en timme....

Fy fan för att försova sig när man dessutom gett sig sovmorgon till 9...