Monstret

Igår skedde en tragisk olycka där Baloo åt upp min lillebror, på hans 15e födelsedag... Usch och fy!

image12




Nää jag bara skoja. Det är en "jätte-kota", men jag vet inte vilket djur det kommer ifrån. Vet du? =)


Vi har köpt en digitalkamera nu och den är så jävla bra! Äntligen kan vi ta lite foton utanför datarummet och med en grym skärpa! Så för att fira ska jag lägga ut en bild till. Se så fint han sitter!
image13
Och ni vet ju varför han sitter så fint. Inte?









image14
För godis såklart! =)


Baloo

Baloo

Tyvärr har jag ingen digitalkamera så bilderna kommer alla ifrån det tråkiga datarummet...

!i!B A J S!i!

Häromdagen kom en kvinna till trafikledningen och frågade om hennes sons snuttefilt hade kommit in till oss, som hon glömt på bussen. Vi hade lyckligtvis det och gav den till henne och i samma stund som hon fick den räckte hon över en ask med mintchoklad och tackade så hemskt mycket. Jättesmarriga var dom! Med silverpapper runt, vet inte vad dom hette men det spelar ingen roll. Mot slutet av dagen fanns det några kvar så jag tog ett par och stoppade i fickan innan jag gick hem. När jag satt i bilen märkte jag att en föll ut men jag tänkte "jag tar den sen". Sen om det var samma dag eller dagen därpå var jag och handlade och hade baloo med mig i bilen. Och nästföljande dag som nu var i förrgår, var jag ute med baloo på en promenad. Han stannar till och jag tittar över axeln för att se varför vi stannat, han sitter på huk och jag tar fram en bajs-påse. Helt plötsligt blänker det till och jag mindes att jag hade tappat en godis i silverpapper i bilen och anade vad som hänt. Jag gick fram och studera den och mycket riktigt, där låg den, min godisbit. Den hunden äter nog vad som helst!

Nu i morse när jag var ute såg jag en bajshög med ett kinderägg i mitten, ni vet gulan? Där leksaken ligger i. Hehe!

Nä nu ska jag duscha, åka till farsta och leta present åt brorsan och sen åka ut och grilla med familjen! Härlig lördag att se fram emot. =)

Min hund är engagerad

När jag är ute och rastar Baloo går vi förbi en lång mur som är ungefär 1m hög, ovanför är det en gräsmatta som lutar upp mot två parkeringshus och sen lite längre bort (jäms med muren) vårat bostadshus. Han brukar alltid hoppa upp på muren och nosa sig fram i gräset. Vid vårt hus ungefär sitter en låg skylt, jäms med gräset, "Rastning av och lösa hundar förbjuden" och varenda gång vi passerar den skylten lyfter han på benet och kissar rakt på skylten. Vad ska man säga? Hunden har en bestämd åsikt i frågan!

Han hatar visst barn också. När vi går förbi det lokala dagiset  som är inhängnat av ett staket, ett sånt där tjockare hönsnät i grönt. Ni vet säkert vad jag menar. Många gånger när vi gått förbi där har han stannat upp, tryckt rumpan mot staketet och svankat. Första gången tänkte jag att det var ett jävla sätt att kissa på men sen insåg jag att han sket! Så mitt påstående om att han hatar barn baseras på dessa återkommande incidenter. Vad tror ni? ;)

Tur. Otur. Tur.

En sumering av helgen är det du kommer att få läsa här idag.

I fredags var det ett sista avsked av vår älskade Eva-Britt. Det var en mycket fin begravning och kyrkan var väldigt, väldigt vacker både inne och ute. Väster-Haninges kyrka tror jag att det var. Jag blev lite störd när prästen pratade lite för mycket om Gud eftersom ingen egentligen tror på någon Gud, inte Eva-Britt heller. Men det är väl något man måste lyssna till om man ska ha en begravningen i kyrkan. På det stora hela var alla väldigt nöjda iallafall. Hon kom med strålande sol åt oss och det var alla glada för. =)

Efter begravningen skulle vi åka till Linköping och hälsa på David, som var på begravningen så vi skulle åka tillsammans i min skruttiga Honda Accord -89. Jag tog ut semester från körandet genom att ge nycklarna till David som gasade iväg mot Linköping. På E4an sitter jag i baksätet med cd-freestylen på och kopplar av med en bok i knät. Jag sitter där och njuter av att kunna göra något annat än att ha ögonen på vägen och kikar ut ibland när vi kör om bil efter bil. Plötsligt smäller det till och innan vi vet ordet av står vi still mitt imellan körriktningarna, där utryckningsfordon kan vända. Det är ett bakdäck som smällt. Fredagen den 13e lyser med sin närvaro när vi försöker skruva loss däcket utan resultat. Jag ringer till pappa och undrar vad vi ska göra och han påstår att det ska gå att få av. Roger och David hävdade att däcket kanske fått sig en smäll och blivit skevt och av den anledningen inte går att få bort bultarna. Vi fortsätter försöka men det går bara inte! Så David ringer bärgare som kommer och tar bort däcket åt oss. David hade glömt att släcka lysena så batteriet hade laddat ut också så bärgningskillen skrattar lite och frågar om vi vet vilken dag det är. Och det visste vi ju för länge sen... Han fixar starthjälp och roger frågar vad kalaset kostar. Han frågar vad vi har för försäkringsbolag och jag svarar "If" och funderar varför han undrade det. Han fortsätter att fråga vad vi har för försäkring och jag svarar trafikförsäkring och undrar vart han vill komma. Han tittar mot skyn och säger "jamen då blir det 1250" och går mot sin bärgningsbil. Roger går efter men bärgningskillen vänder sig om och viftar med handen "nämen åk". Så snäll kille!

Så med reservdäcket på, som man bara kan köra 50km/h på pruttar vi vidare mot Linköping. Jag ska tillägga att vi var i Södertälje när det hela hände. Så vi hade en låång bilresa framför oss. Och det blev fort mörkt så min sköna stund i baksätet med en bok tog snabbt slut. Vi kör runt på småvägar först men när det blev för mörkt bestämde vi oss för att köra på E4an igen med varningsblinkers. Efter någon timme ser vi en polisbil stå och lura vid ett krön och vi tänker att nu åker vi fast. Men han står lugnt kvar och vi passerar. Polisen kanske var och kissade, vi vet inte. Men vi blev lite skraja så vi svänger av vid första avfart för att ta en paus ifall polisen skulle köra ikapp oss eller något.

Lite senare när vi är ute igen börjar det kurra i våra magar så vi svängde av där det stod "nattöppet" och med en matskylt till. När vi kommer fram till macken och restaurangen visar det sig att det vara är macken som är öppen...*suck* och därinne ligger ngr korvar på en sån där rullande stek/värme-grej. Snusk! Jag tvekar och står och tittar på menyerna och på kyldisken med gamla mackor och tänker "va fan!!!!!". Jag tappar humöret väldigt fort när jag är hungrig och behöver bli besviken när jag måste välja mellan äckliga, kalla mackor och skabbiga ljumna korvar från gårdagen. När vi står där och tittar springer det in två invandrarkillar och en tjej och de säger direkt "fyra frensh hot dogs och en bratwurst" och där står vi och tittar på när korvarna försvinner. Bruden mådde illa och ville inte ha sin korv så en av killarna åt upp den. Efter det hade jag svårt att få upp humöret... Jag tog en risifrutti och lite choklad och satt resten av bilresan och tjurade. Hehe...

Resten av helgen var bra. Vi drack öl från tre på eftermiddagen till tre på natten till söndag... jag drack visserligen inte så mycket efter 23, kanske nån öl till men jag försökte hålla mig eftersom jag skulle köra hem oss på söndagen. Vi köpte två nya däck till hondan för 1500kr, kändes som ett bra pris när de monterade och balanserade också.

Idag var jag på Biltema och köpte solstolar så antingen sätter jag mig på balkongen eller så går jag ut i gräset med baloo. Vi får se. =)


Inför begravningen

Jag var I Farsta igår med Carro och shoppade kläder till begravningen imorrn. Jag hittade byxor, skjorta, skor och en sjal. Allt var klappat och klart och jag kände mig lättad! När jag kom hem sprayade jag skorna med anti-tugg spray för att Baloo skulle lämna dom ifred och för att  vara på den säkra sidan öppnade jag balkongdörren så han kunde vara ute medan jag jobbade idag...

När jag kommer hem är balkongdörren stängd och en av mina nya skor saknas. Jag går förbi Baloos glädjehopp och in i vardagsrummet och där ligger min nya fina sko i tusen bitar!! Efter en kvarts svärande och surande ringer jag skoaffären för att se om de har kvar just den sorten i min storlek. Det hade de förstås inte men jag skulle testa i globen ist. Jag ringer dit och expediten säger att den finns och vill försäkra sig om att det är samma sko vi pratar om och beskriver den för mig, "peter pan-sko". Det var väl inte riktigt vad jag ville att man ska associera till.. det fick mig faktiskt att överväga om jag verkligen ska köpa skon en gång till! Expediten borde få en guldstjärna för att hon är så bra på att sälja skor, eller?!

43-årig kvinna funnen död

I lördags kunde man läsa i tidningen att en 43-årig kvinna funnits död utanför sin lägenhet, på en gata nedanför min. Jag går förbi där varje dag med Baloo. Så jag satt och undrade vem det kunde vara, om jag kände henne och vad som kan ha hänt. Men jag slutade bry mig när dagen närmade sig sitt slut och jag funderade inte mer på det. Men så igår mötte jag en gammal kollega från hemtjänsten och hon såg ganska sliten ut. Hon stannar när vi möts och frågar "har du hört om Sussi?", och jag hinner säga nej utan att koppla. Men det var ju Sussi från hemtjänsten som helt plötsligt dött!! Det är svårt att smälta... Hon var alltid så himla glad och karl-galen! Snackade alltid om att hon hade en ny karl hon pratade med och att de nästan alltid varit upptagna. Hon hade huvudansvaret för en vårdtagare som jag blev väldigt fäst vid också. Vårdtagaren kan inte prata och sitter i rullstol och ville bara att vissa personen skulle komma till henne och jag var godkänd men allra mest Sussi. Så jag känner för vårdtagaren som kommer få sitt liv upp och ner nu också.

Det är otäckt när en människa försvinner såhär snabbt. Det är en sak när personen har en sjukdom för då får man en chans att göra sig beredd på det värsta.














R.I.P Sussi

En händelsefull helg...

Ja, som jag skrivit tidigare har helgen fört med sig både det ena och det andra. Jag har fått sett hela verksamheten från en helt annan vy än vad jag är van vid och jag har kommit fram till att det är Väldigt(!) mycket underliga människor som kör buss på vårt garage.

Killen som skulle hoppa fallskärms exempelvis. Han är så himla rolig, inte att han drar roliga skämt men han är en så otroligt lustig figur. Han hatar att flyga men anmäler sig till en fallskärmskurs. Han är rädd för höga höjder men anmäler sig ändå. Han tror att det är större risk att dö i ett flygplan än att själv bila ner till frankrike. Och jag fick höra att han påstått sig vara trollkarl... Han snackade i morse om att han bara får köra landsbussen till skärgården men lade till att det var ok att han hade en lite längre rast vid slutstationen eftersom han studerat två ankor som jagat varandra. (mhm...) Och när han skulle gå hem hade han inte ätit på hela dagen och såg helt förstörd ut. Han hade handlat lite i morse, och sen lite till på dagen och sen ytterligare efter arbetstid och vid det här laget var hans enda plastkasse så full att jag är övertygad om att den gått sönder på vägen hem eftersom han inte kör bil utan måste åka buss hela vägen hem. Men bara det att han inte tänkt på hur mycket han har handlat och att han bara haft en bärkasse. Haha!

En annan kille är med i ett pyramidspel men vägrar att inse det. Han kom fram till mig och sa, "Du är precis som min son." och jag hinner tänka "det är säkert ngt positivt som att jag inte är rädd för utmaningen, iom jobbet på trafikledningen" men han fortsätter "Ja, han är också finnig. Jag säljer ett jättebra medel för sånt" och bla bla bla höll han på att snacka om jag värver en tjejkompis får vi det för halva priset och om vi värvar fler osv, ja ni hänger med. Pyramidspel! Han fortsätter analysera mitt ansikte och berättar om sitt eget och han säger "du har inte smink på dig, eller hur?" men jag hade faktiskt det, men inte i morse när vi sågs senast, så på bara ngr minuter är jag förnärmad 2 gånger! Han tvingade iaf mig att ta en klick på fingret och sätta på bästa lämpliga finne och jag har ingen aning, tycker inte att det är så farligt, så jag smetar ut lite i pannan. Och det sviiiider!!! Och ändå hade jag smink på mig. Nä det var inget för mig. Till slut ger han sig och går iväg.

Hmm..vad hände mer. Finns en annan kille som frågade mig, appropå ingenting, och jag vill tillägga att jag inte kännner snubben. Han frågar om jag vill gifta mig med hans rumskompis för han behöver akut asyl i sverige. What?! Jag sa nej direkt men för att slippa verka otrevlig sa jag att jag skulle kolla runt med mina kompisar om någon annan var intresserad. Vilket jag förstås inte gjorde för det verkar helt sinnesjukt.

En annan kille hade backat på en annan buss och krossat rutan på en buss från ett annat garage. Så när han kom tillbaka till vårt garage så låtsades han som att ingenting hade hänt. När trafikledaren frågade vad som hänt så tog han med sig trafikledaren ut till bussen för att bevisa sin oskuld. När de kom fram var hela kofångaren täckt av glassplitter och chauffören ville fortfarande hävda sin oskuld. Samma kille hade bett en kollega att skjuts till Arlanda för att hämta hans fru och svärföräldrar. Snäll som han var körde han dom och när de kom fram till huset sen så säger killen, "har du sett min nya bil?", och där stod en sprillans ny Audi A4. Snacka om att kollegan vart arg! Dagen därpå hade han skällt ut honom som f -n inför alla på garaget. Och samma utsatta kille påstod sig ha en motorcykel hemma när en kollega köpt en ny som han lät folk provköra. Så den här killen sa att han kunde köra och att han ville prova den. Men han är så kort så han nådde knappt ner till pedalen, men han vinglade runt på depån och när han skulle stanna nådde han inte ner till asfalten och välte.

Gud, jag har hört så mycket historier under den här helgen. Det har faktiskt varit riktigt roligt trots att jag jobbat 30 timmar på två dagar. =)

Nä nu orkar väl ingen läsa längre. Det får duga!

hahaha

Från Metro. Så jävla rolig! Kom att tänka på den här historien precis innan vi skulle stänga ner på jobbet.

http://metro.se/se/article/2006/11/30/07/1519-23/index.xml

Shit!

Jag blev utskälld på jobbet idag! Vi hade fått en in en kvarglömd mobil på bussen som kommit in till oss. Jag sitter och pratar med min handledare varpå mobilen ringer. Jag tar upp den och ser att det är "morsan" som ringer och svarar "Swebus Tyresö." och hon skriiiker i örat på mig, "Aaah din jävla hora! Ge tillbaks mobilen din jävla fittta!! Ge tillbaks mobilen va fan" osv osv osv osv...osv. Jag fick inte en syl i vädret på omrking 30sekunde. När hon inte hade luft kvar i lungorna passade jag på att hoppa in i diskussionen och informera henne att hon kommit till Swebus i Tyresö och att mitt namn är Anna och jag jobbar på trafikledningen. Hon blev alldeles tyst. "Oj förlåt.."

Helst sjuk. Hon skulle komma senare idag och hämta mobilen men frågan är om hon vågar visa sig efter denna omotiverade utskällning som jag fått uppleva. Man ska vara med om mycket innan man dör. Så ere... =)

Jobb i Påskhelgen

Ja, då sitter man här på Trafikledningen på Swebus i Trivsamma Tyresö, så att säga. Min handledare skulle ut och spatsera lite så nu är jag här helt ensam. Jag hörde en så rolig historia i morse att jag känner mig skyldig att dokumentera den och framförallt dela med mig av den!

En kille på jobbet, David, som raggade upp mig när jag åkte med hans buss en kväll. Bytte msn och sådär men huuur som helst. Han berättade att han tagit en fallskärmskurs. Det lät väldigt modigt av honom och han fortsatte och berättade att vad han inte insett var att kursen var en intensiv. Så allt gick ju jättefort! Han kunde inte hänga med, balans-momentet som i vanliga fall skulle ta ett par veckor gjordes klar på en dag.  Efter det momentet
skulle de träna att landa. Så de stod högst upp i en backe, nedanför backen fanns en gräsplätt där de skulle landa. Och förbi det fanns en hästhage försedd med el-stängsel....och förbi det en sjö medmotorbåtstrafik.... Så david tar sats och svävar ner MEN han drar inte tillräckligt i snöret så han svänger inte så mycket som han måste och svävar snabbt förbi landningsplanen och läraren. När han är ungefär 6m ifrån ser han en lyktstolpe, han försöker väja men slår i axeln och slår runt. Väl på marken drar vinden tag i seglet och drar hon in i elstängslet, som lyckligtvis var avstängt, och drar vidare mot sjön. Men han hinner få stopp på det hela innan han når vattnet... Det skapade många skratt och jag önskar jag var där!

En sak till!
Innan han började kursen så hade det sagts att man skulle hoppa och glida från 300-400m höjd. David tänkte "jamen det är inga problem, Fritt Fall är  väl typ 2-300 meter." ...Behöver jag säga mer?  När han pratade med vänner som berättade för honom att Fritt fall minsann inte var 2-300m åkte han själv till Gröna Lund och frågade en person i biljettluckan varpå hon svarar "Nej, Fritt fall är 80m högt." och då bestämde sig David för att hoppa av kursen....
Snipp Snapp Slutt!


Uppdatering

Ja det har väl gått cirka ett år sedan jag senast skrev något här. Lär väl ha tappat de flesta av mina läsare. Inte ens Baloo vill vara med mig, han ligger på balkongen och spanar på grannarna. Själv sitter jag här med en kopp kaffe. Avgasröret gick av igår så jag ska ner till mekonomen och köpa ett nytt som pappa ska hjälpa mig att sätta på i helgen. Det är så pinsamt att åka i bilen nu när det låter så mycket! Ingen missar mig när jag dåånar förbi.

Det är så fint väder ute att jag får dåligt samvete som inte är ute just nu. Men det blåser också väldigt mycket så det är svårt att läsa en bok i lugn och ro.

Om en vecka är detbegravning för Rogers mamma. Det ser jag inte fram emot. Det ska ju bli skönt att ha det gjort så vi kan gå vidare...

Och nu fick jag brev från Blodcentralen. Jag har fått påminnelser från dom sen i julas tror jag. Fan va slapp man är! Men det är faktiskt inte så lätt att ha tid när dom har öppet. Nu har man ett jobb med väldigt oregelbundna tider, en hund som inte ger med sig fören han fått gå ut och en lägenhet som behöver gardiner. Ja det är då sannerligen inte lätt. Sen ska man inte glömma att jag behöver ett visst antal timmar varje dag där jag inte gör någonting alls utan bara njuter i soffan.

Baloo är en riktig bebis. Han är nyss fyllda ett år och det märks! Jag kom ut i hallen för jag märkte att det var lite för tyst för att han inte skulle ha något hyss på gång. Och mycket riktigt... I hallen ligger han med MIN sko i sin mun och han fryser när han märker att han blivit upptäckt. Han är inte så smart att han släpper skon och försöker låtsas att det aldrig ens har hänt, nej han ligger där med skon i sin mun men han tuggar inte, han bara tittar på mig med stora tefatsögon. Tok-hund!

Här följer två bilder på honom! Ge mig nu en kommentar så jag orkar skriva mer sen! ;)

image8

image9
Han ser lite ilsken ut men faktiskt så skulle han precis nysa på kortet!